Razmišljate o trajnem laserskem odstranjevanju dlak, trajni odstranitvi motečih dlačic z laserjem?


V kolikor imate prijateljico ali prijatelja, ki je uspešno opravil potrebne tretmaje, potem že veste, da je življenje brez nepotrebnih dlačic veliko lepše. Če niste poskusili, si sploh ne morete predstavljati, kaj pomeni res gladka in enakomerno obarvana koža, brez vraščenih dlak, brez vnetja po britju, brez izgleda kurje kože po voskanju … To vam lahko potrdimo tudi neposredno pri nas. Če nas obiščete, vam z veseljem v živo predstavimo rezultate terapij. Še nekaj vam priznam! Vse terapije, ki jih izvajamo, preden vam jih ponudimo, preizkušamo na sebi in bližnjih! Ko smo pred leti pričeli z laserskim odstranjevanjem dlak, je bila žena tako navdušena, da se ji ni več potrebno briti, da je izjavila: “Samo zaradi tega bi se še enkrat poročila s tabo!”. Uh, še dobro, da imamo vsako leto kaj novega…

Za vse ostale, ki želite kar največ izvedeti o postopkih laserske depilacije, sem pripravil odgovore na najpogostejša vprašanja in napisal brezplačno e-knjigo: 7 nasvetov, kako izbrati terapevta za trajno lasersko odstranjevanje dlak. Knjigo vam pošljemo preko e-maila – samo pošljite sporočilo na info@dermacenter.si in poslali vam jo bomo. Ko jo boste prebrali, nas pokličite in se naročite na osebni posvet ali že kar prvo lasersko terapijo. V kolikor imate prijatelje, ki bi jim knjiga lahko pomagala do pravilne odločitve jim jo vsekakor pošljite. Knjigo in vprašanja stalno dopolnjujem in bom z veseljem vključil tudi vaše pripombe. Cenim vaše mnenje in bom vesel, če ga boste delilli z mano. Prepričan sem, da ste opazili, kako je zadnje čase zelo moderno, da se govori o laserski depilaciji. Tisti, ki so se zanjo že odločili in so zadovoljni z rezultatom se radi hvalijo, da so vraščene dlake in vnetje po depilaciji preteklost. Prav tako jih več ne skrbi ali so v družbi dovolj urejeni, ker ravno ta dan niso imeli časa ali volje, da se depilirajo. Po drugi strani pa lahko slišite in preberete, da rezultati trajne depilacije tudi po več deset tretmajih niso uspeli, pri nekaterih je po laserski terapiji dlačic celo še več! Če povem čisto po pravici, ampak to verjetno že veste, so forumi polni nezadovoljnih izjav zaradi neuspešnih terapij. Razlogov je več, ampak glavni razlog je v tem, da pred in med posegi niste dobili pravih informacij.

Naj vam predstavim bistvene razloge zakaj laserska depilacija:

1. Ali je lasersko odstranjevanje dlak trajno in v celoti odstrani vse dlačice?

Delo z laserji si predstavljajte kot umetnost, recimo slikanje. Potrebnega je veliko znanja in izkušenj, da ste uspešni. Ni dovolj, da imate dober aparat, z njim morate znati pravilno ravnati. Laser žal ni čudežna naprava, kot si marsikdo napačno predstavlja (predvsem terapevti brez ustrezne izobrazbe). Je precej zapleteno sestavljen aparat, ki izkorišča moč svetlobe. Dober laser je zmožen zelo učinkovito usmeriti snop svetlobe točno določene valovne dolžine. Energija, ki se pri tem sprosti, se ujame v dlaki. Dlaka se pri tem zelo segreje in uniči celice, ki dlačice tvorijo. Od valovne dolžine in moči laserja je odvisno ali ima laser možnost uničenja dlake. Uničimo jo lahko samo s pravimi nastavitvami laserja in izkušenjami terapevta. Ni enako odstranjevati dlačice na obrazu in nogah. Prav tako ni enako pri mlajši ali starejši osebi, svetli ali temni, močno ali redko poraščeni koži…. Opažam, da ima večina centrov, ki se ukvarja z odstranjevanjem dlačic, dobre aparature. Da so neuspešni pri trajni odstranitvi dlak, sta glavna razloga dva. Prvič: naprav ne znajo pravilno uporabljati (ne poznajo pravih nastavitev) in drugič: pri izvajanju terapij se ne potrudijo dovolj. Zelo so pomembne tudi splošne izkušnje z uporabo laserjev in tu bomo specialisti vedno v prednosti, saj različne vrste laserjev uporabljamo za številne posege, tudi operacije. Pomembno je tudi, da so laserji pravilno usmerjeni, sicer nimajo dovolj moči in ne morejo uničiti dlake. Zato pri nas uporabljamo več različnih medicinskih laserjev, ki jih vsako leto serviserji umerijo glede na naše zahteve. Če povzamem: seveda je možna trajna in popolna odstranitev dlačic, vendar vam za vaš primer lahko podamo zelo natančen odgovor šele ob pregledu ali po tem, ko opravimo testni poseg – v vsakem primeru imate pri nas garancijo uspeha na trajno lasersko depilacijo.

2. Zakaj je potrebno opraviti več tretmajev oziroma koliko tretmajev je potrebnih, da se dlake trajno odstrani?

Dlačice rastejo v več fazah. Uničimo jih lahko samo v začetni fazi rasti, ko so še zasidrane v dlačnem foliklu. V nekaj tednih dlačica počasi izrašča in na koncu tudi izpade, medtem pa raste že nova. Ob vsakem tretmaju lahko uničimo največ 30% dlačic. V idealnih razmerah to pomeni, da bi dlačice odstranili v 3 tretmajih. V resnici z našimi laserji dlačice odstranimo v 6-8 tretmajih (pri moških praviloma več, ker rastejo globlje in jih je več). Predlagam, da se odločite za paket odstranjevanj z garancijo uspeha, saj v tem primeru mi prevzamemo tveganje glede števila potrebnih posegov.

3. Kakšna je razlika med IPL in laserskim odstranjevanjem dlak?

IPL ni laser. Je novejša tehnologija, ki jo uporabljamo tudi pri nas za določene posege na koži. Za depilacijo IPL sistema ne uporabljamo (čeprav ga imamo in to zelo dobrega – poglejte tukaj kaj delamo z IPL), saj ni bil razvit v ta namen in je tudi bistveno manj učinkovit pri uničevanju dlačic. Predvsem so IPL aparati enostavne naprave, ki si jih lahko sami kupite v tehnični trgovini (BigBang, Merkur ali preko spletnih trgovin). Letos je poplava teh naprav, tako da bomo jih drugo leto pričeli odkupovati po enotni ceni od nezadovoljnih uporabnikov, ceno rabljenega pa odračunali od našega posega. IPL poseg upočasni rast dlačic in za določen čas zmanjša število dlačic. Po nekaj letih dlačice zrastejo nazaj, zato je posege potrebno v celoti ponavljati.

4. Ali opravljate posege na celem telesu, tudi brazilski bikini?

Kot specializirani center za odstranjevanje dlačic opravljamo posege na vseh delih in kotičkih telesa (razen neposredno okrog oči). Največ brazilskih depilacij opravimo pri osebah, ki so bile že drugje na laserski depilaciji, ker veliko aparatov, ki jih uporabljajo v splošnih estetskih centrih ni primernih za brazilsko depilacijo.

5. Ali izvajate lasersko odstranjevanje dlak tudi pri moških?

Seveda. Pri moških odstranjujemo dlačice po celem telesu, tudi bradi in obrazu. Največ posegov trajnega odstranjevanja dlak opravimo pri moških na področju hrbta in ramen.

6. Od česa je odvisna uspešnost laserskega odstranjevanja dlak?

Koliko dlačic je možno odstraniti je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja (recimo dlačice na obrazu je praviloma težje odstraniti, kot dlačice na nogah), barve dlačic, gostote dlačic in globine dlačic. Pomembna je tudi starost osebe, ki ji dlačice odstranjujemo. V našem centru približno 12% strank zavrnemo in jim laserske depilacije ne izvedemo. Zakaj? Bodisi nimajo primernih dlačic za odstranjevanje, bodisi smo mnenja, da odstranjevanje ne bo dovolj uspešno in ne moremo izdati garancije na poseg. V teh primerih se potem pogovorimo in poskusimo najti drugo rešitev. Včasih napravimo nekaj posegov in število dlačic se zmanjša. Nekateri so zelo zadovoljni že s tem, da je dlačic manj.

7. Ali laser pri laserskem odstranjevanju dlak poškoduje kožo? Kako veste, da ni dolgoročnih škodljivih posledic?

Prvi laser so v medicinske namene pričeli uporabljati dermatologi leta 1962. Danes dermatologi še vedno uporabljamo največ različnih vrst medicinskih laserjev in imamo največ izkušenj z laserji v medicini. Kako vemo, da laserski posegi nimajo škodljivih posledic? Danes uporabljamo tehnološko enake laserje kot v 60 letih prejšnjega stoletja (danes uporabljamo 4. generacijo laserjev). Se pravi, da imamo izkušnje z več kot 50 let poročil in pacientov, ki nimajo nikakršnih dolgoročnih negativnih posledic – seveda ob pogojih varne in pravilne uporabe. To je za nas najboljši dokaz, da laserji, ki jih uporabljamo, niso škodljivi za zdravje.

8. Ali laser pri odstranjevanju dlačic vpliva na delovanje žlez v področju pazduhe in bikinija? Kako veste, da nima škodljivih posledic?

Na nek način bi si želeli, da bi lahko z laserji vplivali na žleze, predvsem v pazduhi. S tem bi ugodno vplivali na paciente, ki se prekomerno potijo. Žal in na srečo se tudi po trajni laserski depilaciji enako potimo. Po 50 letih uporabe, je to za nas najboljši dokaz, da laser za dlačice nima vpliva na žleze.

9. Kako določite ceno odstranjevanja dlačic?

Zaradi dragih laserskih aparatov in njihovega rednega vzdrževanja, laserska depilacija še vedno ni poceni. Smo pa zaradi velikega števila posegov zadnja leta lahko znižali cene, tako da so danes postopki dostopni praktično za vsakogar. Cena se določi na področje, ki ga tretiramo, prav tako ima vpliv poraščenost področja in želena površina odstranjevanja. Nekateri recimo želijo, da odstranimo vse dlačice na enem področju, nekateri samo del. Vsem priporočamo, da se odločijo za nakup paketa tretmajev, saj vam v tem primeru lahko pondimo najbolj ugodne pogoje plačila. Prav tako s tem pridobite garancijo na uspešnost odstranjevanja dlačic.

10. Kdaj boste imeli akcijo preko akcijskih strani s kuponi (Kuponko, Kolektiva, …)?

Nikoli nismo in ne bomo imeli akcij s kuponi preko drugih ponudnikov, ker to s pravimi laserskimi sistemi ekonomsko ni vzdržno. Za vse naše stranke imamo ugodne cene in popuste. Pri nakupu več področij, posebej paketa tretmajev pa so cene in popusti praktično enaki, kot jih navidezno dobite za vprašljivo storitev preko nakupa poceni kupona. Z na videz ugodnim nakupom si lahko naredite več škode kot koristi. Pred odločitvijo preberite knjigo, ki sem jo napisal za vas: 7 nasvetov, kako izbrati terapevta za trajno lasersko odstranjevanje dlak. Pošljite mi sporočilo na info@dermacenter.si in poslal vam jo bom brezplačno.

11. Odločil/a sem se za trajno lasersko odstranjevanje dlačic! Kakšen je sedaj postopek?

Pokličite nas na 080 48 43 in naročili vas bomo na brezplačen test ali prvi poseg. Če ste odločitev sprejeli v poznih večernih urah, ko ne delamo več, nam pošljite e-mail na info@dermacenter.si in naša prijazna ekipa vas bo v najkrajšem možnem času kontaktirala in vam ponudila prvi prosti termin. Odločite se za nas in zagotavljamo vam, da bodo nadležne dlake res samo še preteklost.

Brezplačna številka: 080 48 43

Naročite se na pregled ali nam postavite vprašanje!