V našem medicinskem centru vam svetujemo in vas zdravimo specialisti dermatologije, venerologije in flebologije, ki smo svoje znanje in izkušnje pridobivali tako doma kot v tujini. Preberite si več o tem kako vam lahko pomagamo.


Pregled pri dermatologu

Pregled pri zdravniku nas ne navdaja z ravno prijetnim občutkom. Precej nenavadno se sliši, ampak tudi zdravniki zbolimo. Še bolj nenavadno je, da smo zdravniki na splošno večkrat bolni kot ostali prebivalci oziroma poklici. Zato smo pogosto v koži pacienta in tudi sam sem že izkusil nemoč, ko si bolan. Iz lastnih izkušenj se nekateri veliko naučimo in to znamo prenesti tudi v delo, ki ga opravljamo. Star rek pravi, da je dober zdravnik lahko samo dober človek. V našem medicinskem centru se obojega zelo dobro zavedamo. Ves čas skrbimo za strokovnost, ob tem pa nikoli ne pozabimo na skrajno dobrobit bolnika ali osebe, ki prihaja na pregled. Zato se naši pacienti, ki prihajajo na najrazličnejše posege, radi vračajo in nas z veseljem priporočajo drugim. Medicina je zadnje čase zelo zapletena. Obstaja vrsta specialistov, za katere včasih niti ne vemo točno kaj počnejo. Obratno velja, da z določenimi težavami ne vemo na katerega zdravnika naj se obrnemo, zato bom v nekaj točkah opisal kaj znamo in počnemo dermatologi:

  • pregled kože zaradi navadnega vnetja (dermatitis, atopijski dermatitis, kontaktni alergijski dermatitis, alergija)
  • pregled kože zaradi vnetja ob okužbi (navadne bradavice, moluske, vnetje pod plenicami, glivične okužbe kože, glivične okužbe nohtov)
  • pregled kože ob sumu na kožni rak (znamenja na koži, pigmentni madeži, odkrivanje melanoma, nevusi)
  • odstranjevanje neželjenih kožnih tvorb (pecljati fibromi, izrastki, nevusi, znamenja, madeži po koži)
  • pregled in zdravljenje venskih obolenj (krčne žile, teleangiektazije, žile na nogah, žilice na obrazu)
  • obravnava bolnikov z alergijami (testiranje na alergije, zdravljenje alergije)
  • estetski posegi (pomlajevanje kože, pilingi, botoks, polnila, odstranjevanje dlačic)
Kaj sedaj? Če nam zaupate in ste odločeni, da dlačic in skrbi nočete več, potem nas pokličite ali nam pišite ter se naročite na brezplačni test ali kar prvi poseg laserske depilacije.

O dr. med., specialist dermatovenerolog in flebolog Branko Pirš


Branko Pirš, dr. med., specialist dermatovenerolog in flebolog

  Branko Pirš   Dr. Branko Pirš se je po končani Medicinski fakulteti v Ljubljani zaposlil v Kliničnem centru Ljubljana. Po uspešno opravljenem strokovnem izpitu je kot sobni zdravnik dve leti delal na internih in kirurških klinikah, kjer je pridobil dragocene strokovne izkušnje. V tem obdobju je opravil tudi licenčni izpit in pridobil licenco za splošno medicino. Njegovo zanimanje v medicini je bilo vedno povezano z boleznimi kože, problemi staranja in estetiko. Zato je bila odločitev, da opravi specializacijo iz dermatologije, venerologije in flebologije, povsem enostavna. Že med rednim izobraževanjem na Dermatovenerološki kliniki Ljubljana se je zaradi želje po uspešnem strokovnem razvoju udeleževal strokovnih srečanj in šol, predvsem v dobro organiziranih centrih po Evropi. Po končani specializaciji in pridobitvi slovenske licence (specialist dermatovenerolog) se je zaposlil na Dermatovenerološki kliniki Ljubljana, kjer se je ciljano ukvarjal s prepoznavo in zdravljenjem kožnih tumorjev in melanoma. K temu je sodilo tudi kirurško zdravljenje v okviru dermatokirurgije, za katero je dodatna znanja pridobival v centrih v Avstriji in Nemčiji. Posebno zanimanje mu predstavljajo bolezni venskega sistema in krčnih žil. V želji, da se dodatno izobrazi in pridobiva veščine za uspešno zdravljenje, vsaj enkrat letno obišče centra za zdravljenje venskih obolenj v Avstriji in Nemčiji.

Da bi potrdil znanje in izkušnje, ki jih je pridobil iz področja dermatovenerologije, je kot prvi slovenski zdravnik opravil mednarodni izpit iz dermatovenerologije v Nemčiji (Frankfurt) ter pridobil naziv in licenco evropskega specialista dermatovenerologije.

Dr. Pirš trdno verjame, da je za vrhunsko delo in uspeh v medicini potrebno stalno izobraževanje, zato poleg rednih dodatnih izobraževanj nadaljuje tudi študij po doktorskem programu Univerze v Ljubljani, smer Biomedicina. Poleg znanja in veliko predanega dela je za uspeh potrebno nabrane izkušnje predati mlajšim kolegom in zainteresirani javnosti. V ta namen vsako leto pripravlja vrsto predavanj tako na zdravstvenih fakultetah kot strokovnih srečanjih doma in v tujini. Svoje znanje in nasvete pa z največjim veseljem deli tudi z vami – dr. Pirš je avtor člankov objavljenih na naši spletni strani, kjer boste zagotovo našli ogromno koristnih informacij o temah povezanih z dermatologijo, estetiko, flebologijo in alergologijo. strokovnih srečanjih doma in v tujini. Svoje znanje in nasvete pa z največjim veseljem deli tudi z vami – dr. Pirš je avtor člankov objavljenih na naši spletni strani, kjer boste zagotovo našli ogromno koristnih informacij o temah povezanih z dermatologijo, estetiko, flebologijo in alergologijo. Vse te bogate dolgoletne izkušnje mu danes omogočajo, da dosega odlične rezultate pri zdravljenju svojih pacientov. Poleg tega se dr. Pirš zaveda, da samo strokovnost ni dovolj za uspešno opravljanje svojega dela. Potrebno je tudi znati poslušati svoje paciente, jih razumeti in jim posvetiti vso svojo pozornost. Zato naši pacienti od nas odidejo z nasmehom na obrazu in se k nam z veseljem tudi vračajo. Pri vsem skupaj ga podpirajo in razveseljujejo žena Ana ter sinova Matej in Jan.